Kennel Igroc © 2009                    

 

 

Historik

 

 

Min första Welsh Corgi Pembroke kom in i familjen 1970. Han hette Cassimar Celebration och följdes året därpå av Cassimar Firecrest.

Under de närmaste åren så stod lydnads -och bruksprov mest i rampljuset och 1977 var det dags för nästa hund. Det blev en Newfoundland som också deltog i lydnadsringen. Det kom att bli två Newfoundland och en Leonberger innan Pembroken helt fyllde ut familjen.

1980 kom Karismas Dream Flash samtidigt som den äldsta dottern Camilla föddes.

 

Min mor och jag hade under den tiden gemensam vårdnad om en omplaceringstik från kennel Cowbelle, Dainty, som vi gjorde försök att få valpar ifrån men misslyckades.

 

Tidigt så hade lusten för avel och uppfödning vaknat och jag letade efter hundar att starta upp med. Min mor köpte 1983 tiken Siggen´s Night of Excitement, ”Mette” och då hade vi kommit rätt båda två. År 1984 kom Siggen´s Pearl samtidigt som sonen Jonas föddes, och sen började kullarna komma år efter år.

 

1989 kom kuperingsförbudet i Sverige och det var många som inte visste hur detta skulle bli.

Jag hade då Wee-folk´s Amusing Alfie, dotter till Mette och jag parade henne med en Engelsk Import som bodde i Norge på kennel Borgatun, 

N U CH Jofren Nabob. Ur den kullen föddes INT o NORD CH Igro´c Felicitation, samtidigt som min yngsta dotter Emmy kom till världen. Fille, som vi kallade honom, har satt stor prägel på de svenska stubbsvansarna och man ser fortfarande hans namn i många stamtavlor.

 

Från kennel Blands i England kom sen den stubbsvansade tiken Blands Peaches´N Cream 1992 och samtidigt den stubbsvansade tiken Siggen´s Harmony som gav bl.a. Igro´c Octavia.

 

Jag lyckades bli Bästa uppfödare i Sverige 1992, 1994, 1996 och 1997. Vinstrikaste Pembroke 1989, 1994 och 1997och vinstrikaste tik 1994.

 

1999 bestämda jag mig för att ta det lite lugnt i några år och det kom inga valpar förrän 2001, sen en kull 2003 och nästa inte förrän 2006. Men efter de lugnare åren så är intresset återigen på topp och jag kör på för fullt. Satsar hårt på att bevara stubbsvans genen och därför köpte jag 2008, tillsammans med Marie Ingemarsson, in den Australienska Champion hanen AUS N S CH Fergwyn Power O Magic.Vi hoppas att han ska kunna berika den svenska aveln med lite nya gener.

 

År 2007 blev Igro´c Startrek med ägare Marie Ingemarsson vinstrikaste Pembroke i Sverige och han erövrade under det året även titlarna Nord CH och Nord vinnare 08 och fick under första halvåret 2009 bekräftat den nya internationella titeln C.I.B.

 

Visionen för framtiden är som den alltid varit att tillföra rasen något och avla fram sunda, trevliga, vackra och rastypiska hundar. Att alltid vara seriös och jobba för rasens bästa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt/Contact

 

Eva Granlund Sjöström

Äskekärr, Lersik

519 92 Kungsäter

SWEDEN

 

Telefon/Telephone

 +46 (0)320 810 86

 

E-mail. igroc@swipnet.se

 

 

Aktuellt

 

  • Ny parning mellan Chanel och Ardy!
    Håll utkik på bloggen för uppdateringar.

 

  • Mer valpar! Den 23/4 fick Chanti (och Pete såklart), tre underbara valpar. En tik med stubb och två hanar med lång svans. Även här kan utvecklingen följas i vår blogg.

 

  • Valpar!! Söndagen den 4/4 födde Teneya 4 ljuvliga killar. Kika in på vår blogg för de senaste uppdateringarna.

 

  • Äntligen har vi en ny blogg! Klicka här för att komma direkt till bloggen


  • Ännu en ny parning! Chanti och Pete

 

  • Nu har vi parat Pete och Teneya!